Ezért fontos a napelemek tisztítása!

A globális energiaválság miatt egyre többen és többen választják a napelemeket otthonaik vagy vállalkozásuk energiaellátásának biztosítására. Tiszta, megújuló technológia, ami elméletileg semmilyen karbantartást nem igényel. Elméletileg… Azonban van egy olyan probléma, amely jelentősen csökkentheti a napelemek hatékonyságát még verőfényes időben is, ez pedig nem más, mint a levegőből lerakódó szennyeződés.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a napelemek szennyeződéséből fakadó energiaveszteség a szmognak leginkább kitett országokban, Kínában és Indiában 2023-ra már 4-7 milliárd Eurót is elérheti. Ez a probléma a családi házak napelemeit is érinti. Például egy öt éve felszerelt és elkoszolódott rendszer akár 8-10%-ot is veszíthet a hatékonyságából. A teljesítmény csökkenés mellett pedig jelentős veszélyforrás is a koszos napelem! Ha a modulra szennyeződés kerül, az az adott cella túlmelegedését okozhatja, amely aztán szép lassan az egész panelt tönkre teheti. A túlhevülés emellett komoly tüzet is okozhat. Sokszor viszont azért nem tisztíttatják a napelemeket, mert nagyobb költséggel járna, mint amekkora veszteséget a teljesítmény kiesés okozna. Jelenleg ipari szinten az olcsó szennyeződéscsökkentő technológiák, például szennyeződéstaszító bevonatok kifejlesztésével szeretnék megoldani ezt a problémát, ezek inkább csak meghosszabbítják a tisztítások közötti időszakot, de teljesen nem szüntetik meg a tisztítás szükségességét, tehát nem oldják meg a problémát.

Más technológiák, például az elektrodinamikus szűrők vagy a harmat csökkentése jelenleg még túl költséges eljárások, ésa háztartások ezt nem tudnák megfizetni. Ráadásul a szennyezőanyag igen sokfajta lehet: madárürülék, baktériumfilm, algák, zuzmók, mohák, gombák, növényi maradványok, pollen, motor kipufogógázok és az ipar illetve a mezőgazdaág által kibocsátott anyagok – például por és homok. Ezekre valamilyen egységes megoldás kell!

 

Az eső ugyan sokat javíthat a napelemek tisztaságán, de csak ott, ahol jelentős mennyiség hullik egyszerre, és az erősebb lerakódásokat egy kiadós zápor sem képes feloldani. Viszont a napelemeket nem szabad semmilyen maró anyaggal kezelni és nem szabad súrolni sem. A kereskedelemben kapható hagyományos súrolókefékkel, tisztítószerekkel tisztítani tilos, hiszen ezek kárt tehetnek a napelemek felületében, ezáltal csökkenhet a termelés.

Mi a megoldás

A VIROXI NAPELEM TISZTÍTÓ folyadék

igazán hatékony, de környezetbarát megoldást kínál az otthonoknak, gyáraknak, közintézményeknek egyaránt. Segítségével könnyen eltávolítható minden, a légtérből származó szennyeződés, anélkül, hogy kárt tennénk a napelemünkben, a környezetünkben vagy az élővilágban. A VIROXI NAPELEM TISZTÍTÓ nem tartalmaz maró, vagy szemcsés anyagot és súrolás nélkül oldja a szennyeződést. A felhordása nagyon egyszerűen megoldható, nem feltétlenül szükséges szakember sem hozzá, csak egy egyszerű háti permetező lehet motoros vagy csak kézi pumpás is) toldható szárral, így könnyen elérhetők még a tetőre szerelt panelek is. Ezért fontos a napelemek tisztítása! A globális energiaválság miatt egyre többen és többen választják a napelemeket otthonaik vagy vállalkozásuk energiaellátásának biztosítására. Tiszta, megújuló technológia, ami elméletileg semmilyen karbantartást nem igényel. Elméletileg… Azonban van egy olyan probléma, amely jelentősen csökkentheti a napelemek hatékonyságát még verőfényes időben is, ez pedig nem más, mint a levegőből lerakódó szennyeződés.

 

Hogyan használjuk?

A napelem tisztítását soha ne tűző napon végezzük. Borult idő, a hajnali és alkonyati órák a megfelelőek, amikor a panelek nincsenek felmelegedve. A permetezőbe tiszta vizet töltünk, ezzel lespicceljük a napelemet, majd a vizet kiborítva VIROXI NAPELEM TISZTÍTÓ folyadékot töltünk a tartályba, és felhordjuk a napelemek felszínére. Ha marad a tartályban tisztító folyadék, azt töltsük visszaaz eredeti dobozába. Újra töltsük meg a permetezőt vízzel, és öblítsük le alaposan a napelemeket. Ez az utolsó folyamat teljesen megspórolható, ha közvetlenül eső előtt végezzük a tisztítószer felhordását. A VIROXI NAPELEM TISZTÍTÓ zero wastetermék, ami azt jelenti, hogy pontosan

az önnek szükséges mennyiséget tudja megvásárolni. Szakemberek számára is kiválóan alkalmas, nagy hatékonyságú készítmény, melyek gazdaságosan tisztíthatók az intézmények, gyárak, üzemek nagyméretű napelem telepei is.

A VIROXI NAPELEM TISZTÍTÓ parabén mentes, öko, vegán és állatkísérlet mentes készítmény. További információ és megrendelés:

biotisztitoszerek.com

E-mail: viroxi44@gmail.com

Telefonszám: +36 20 311 1332;

+36 20 368 4249

Shopping Cart
0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradVissza a boltba